Deschiderea anului academic 2019/2020

Kállay Dezső, rectorul Institutului Teologic, a ținut un discurs cu prilejul deschiderii anului universitar. În cadrul ceremoniei studenții admiși la primul an universitar au depus jurământul. Institutul va începe noul an cu 162 de studenți.


Duminică, 22 septembrie, a avut loc ceremonia de deschidere a anului academic 2019-2020. În mod tradițional, evenimentul a început cu un discurs al rectorului. Tratatul avea ca subiect natura credinței și a examinat unul dintre conceptele de bază ale tradiției creștine. Credința, ca act (fides qua creditur) și ca conținut (fides quae creditur), este un subiect central în teologia protestantă. Dar ea este totodată și subiectul unei dezbateri constante în orice comunitate în care trăiesc împreună creștinii. Rectorul a încurajat publicul studențesc să persiste pe această cale în anul universitar care urmează. Iar profesorii Institutului le-a încurajat ca activitatea lor să aibă nu numai un caracter de predare a științei teologiei, dar să și instruiească studenții cum să se umble pe calea credinței.

Discursul de deschidere a fost urmat de jurământul noilor studenți din anul I. Anul universitar începe cu 26 de studenți noi (cadru didactic îndrumător: Somfalvi Edit).

În cadrul ceremoniei de deschidere corul mixt al Institutului a cântat tradiționalul Gaudeamus.