Könyvbemutató - Nico ter Linden: Az a hír járja...

Nico ter Linden (1936) Utrechtben, Nijmegenben és az Egyesült Államokban tanult teológiát. Szolgált Stompetorenben, Alkmaarban, Nijmegenben és 1977–1995 között az amszterdami Westerkerkben. Saját televízióprogramja és a Trouw országos napilapban külön rovata volt. Emellett tucatnyi könyvet írt. 1995-ben a De Keizerskroon Alapítvány megbízta, hogy mondja el újra mai nyelven a Bibliát.

A Biblia ugyanis mint könyv, vagy inkább könyvgyűjtemény, 2-3000 évvel ezelőtt keletkezett. Európa és benne a magyarság kultúráját ezer éven át mélyrehatóan befolyásolta. Mindazonáltal a több ezer éves szavak, képek, fogalmak meglehetősen idegenek, gyakran érthetetlenek a mai ember számára. Éppen ebben van e könyv nagy értéke, hogy elbeszélés formájában teszi érthetővé, hozza közel a mai emberhez a Bibliában rejlő óriási kincset.

Ez az első kötet (melyet öt másik követ) a Biblia első öt könyvét öleli át, amit a zsidók Tórának neveznek, mi pedig Mózes öt könyveként ismerünk. Nico ter Linden szerint ez egyfajta útmutató, amely elbeszélés formájában adja elénk az életre vezető utat.

Jelen kötetet Hollandiában eddig 19-szer adták ki és 7 nyelvre fordították le.