könyvtár

Az MTA keretén belül az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) a hazai felsőoktatás, közgyűjteményi szféra és a nonprofit kutatásban résztvevők számára nyújt hozzáférést elektronikus tudományos tartalmakhoz nemzeti licenc vásárlásával. Ez a kötet a programban részt vevő határon túli könyvtárakat veszi számba. A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet könyvtára 2016 óta tagja a programnak.

2018. április 9. és 20. között próbahozzáférés keretében megnyitják a KPTI számára a Szaktárs felületet (https://www.szaktars.hu), amelyen öt magyar kiadó portfóliója érhető el (a KPTI hálózatán belül).

A könyvtár egyik legjelentősebb különgyűjteménye az 1601 előtti, nem magyar nyelvű és vonatkozású, külföldi nyomtatványok, az ún. antikvák gyűjteménye. Ennek katalógusa a könyvtár 120 éves jubileumára készült el. A katalógusban 141 nyomtatvány részletes leírása található. A feldolgozás kiterjed a példányok rövidített bibliográfiai leírása mellett az egyedi sajátosságainak, az egykori tulajdonosoknak, a kötéseknek és a kötetek jelenlegi állapotának, esetleges hiányainak bemutatására is.

Datorită lucrărilor de renovare serviciul bibliotecar va fi indisponibil în perioada august-octombrie 2015.

Due to substantial renovation work, library service will be unavailable from August 1, 2015 until work is finished (projected October 2015).

A nagyméretű átépítési munkálatok miatt 2015. augusztus elsejétől a felújítás befejezéséig a könyvtári szolgálat szünetelni fog.

  Date generale

 1. Datele generale ale bibliotecii:
  • Numele bibliotecii: Biblioteca Institutului Teologic Protestant
  • Adresa, numărul de telefon: RO-400124 Cluj, Piaţa Avram Iancu nr. 13. Tel.: 0040 264 592 841/14
  • Adresa web: http://proteo.cj.edu.ro/konyvtar
  • Numele susţinătorului bibliotecii: Institutul Teologic Protestant
  • Adresa susţinătorului bibliotecii: RO-400124 Cluj, Piaţa Avram Iancu nr. 13
  • Caracterul bibliotecii: bibliotecă publică

Pages

Subscribe to könyvtár