járvány

Pentru al doilea an consecutiv, cursul de formare pastorală al Institutului Teologic Protestant va explora problema bolii și a suferinței din perspectiva disciplinelor teologice. Data formării profesionale:14-17 noiembrie 2022.

For the second year in a row, the PTI Pastoral Training Course has been exploring the issue of illness and suffering from the perspective of theological disciplines. Date: 14-17 November 2022.

A KPTI által másodjára is megszervezett lelkésztovábbképző a betegség és szenvedés kérdését vizsgálja a teológia szakterületei felől. Időpont: 2022. november 14-17.

A járványok azóta nehezítik meg az emberiség életét, amióta a nomád életformát felváltotta a letelepedett életvitel. Az évszázadok során az emberiség szinte ugyanazokat a válaszreakciókat adta a járványokra, mint napjainkban, bármennyit is változott az orvostudomány, a hozzáállásunk a világjárványokhoz ugyanaz maradt. A rövid vírustörténeti áttekintés után a dolgozat az 1873-as kolerajárvány hatását vizsgálja meg a kolozsvári közösségben. 19.

2019. tavasza óta a társadalmi párbeszédet és általában a világ helyzetét a vírusjárvány tematizálja. A KPTI által szervezett lelkésztovábbképző is ezt a kérdést vizsgálja a teológia szakterületei felől.

In the wake of the coronavirus pandemic, the PTI's Pastoral Training Course explores the issue of illness and suffering from the perspective of theological disciplines. Date: 7-11 March 2022.

Cursul de formare pastorală al Institutului Teologic Protestant va explora problema bolii și a suferinței din perspectiva disciplinelor teologice. Data formării profesionale:7-10 martie 2022.

Subscribe to járvány