Logos 7 felhasználói videók és letölthető magyar nyelvű modulok

A jelenleg elérhető bibliai szövegelemzést segítő programok közül a Logos 7 kétségtelenül az élvonalbeli szoftverek között található. Tartalmi vonatkozásban (kommentárok, segédkönyvek) több lehetőségeket kínál, mint a BibleWorks. De ha kimondottan a primér forrásokról, a bibliai szövegelemzésről van szó, a Logos 7 számtalan, a teológiai oktatásban kiválóan hasznosítható izgalmas funkcióval rendelkezik.

A Logos alapverziója ingyenesen letölthető (innen). Az alapcsomag néhány ingyenes modullal jön, de tetszés szerint tovább bővíthető kiváló modulokkal, fizetés ellenében. A program keretében közzétett anyag viszont nagyrészt angol nyelvű, magyar nyelven csak a Revideált Károli (1908) fordítás elérhető.

Modulok

A Logos lehetővé teszi az adatbázis saját készítésű könyvekkel való bővítését (a Personal Books Builder opción keresztül) úgy, hogy ezek a könyvek telepítés után teljes egészében a program részévé válnak, és annak minden funkcionalitása tekintetében használhatók (keresés, összekapcsolás, vizualizáció, stb.).

Az alábbi linken ingyenesen letölthető néhány olyan magyar nyelvű modul, amely a Logos program keretében használható. (A modulok telepítéséhez lásd az alább közzétett videót.) Ez a projekt az MTA Domus Szülőföld 2017-es pályázati program támogatásával valósult meg.

Magyar nyelvű bibliafordítások

Kommentárok a Bibliához

Más könyvek

Logos 7 videók

Az alábbi linken megtekinthető néhány Logos 7 program használatával kapcsolatos videó. A videók elkészítését az MTA Domus Szülőföld 2017-es pályázati programja támogatta.