Németh Géza szolgálata

Balogh Csaba: Németh Géza szolgálata. Kolozsvár: Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet
hétfő, 2024, Május 6 - 12:15

Németh Géza református lelkipásztor 1933-ban született Székesfehérváron. Az 1956-os forradalomban való részvétele miatt letartóztatták és internálták. Szabadulása után 1963–1971 között Érden és Szászhalombattán végzett lelkipásztori szolgálatot. Bár 1971-ben a Magyarországi Református Egyház Zsinati Bírósága kizárta a lelkészi karból, missziói szolgálatát nem adta fel. Otthonában ifjúsági munkát végzett, úttörője volt a kábítószerfüggő fiatalok terápiás segítésének, nyári táborokat szervezett. 1987-től meghatározó szerepet töltött be az Erdélyből Magyarországra érkező menekültek megsegítésében. A rendszerváltást követően a református egyház megújítását szorgalmazó mozgalom egyik vezetője volt.

A KPTI által meghirdetett eseményen a 90 éve született Németh Gézára emlékezünk egy, az életútját és gondolkodását összegző frissen megjelent kiadvány kapcsán.

Program

Megjegyzés: Az előadás címére kattintva megtekinthető az összefoglaló. Az alábbi szűrőkkel lehet csoportra, illetve az előadás helyszínére szűrni. Az időpontra kattintva hozzáadhatja az előadást a Google Naptárához.

Csoport
Terem