Protestáns Teológiai Intézet

Această broșură descărcabilă (în limba engleză sau maghiară) a fost pregătită în 2015 cu ocazia aniversării a celor 120 de ani de la înființarea Institutului Teologic la Cluj-Napoca (vezi istoria concisă a Institutului pe această pagină (în engleză)).

A Sapientia EMTE és a Dunatáj Alapítvány közreműködésével készült dokumentumfilm a 120 éves Teológiai Intézet múltját és jelenét mutatja be. A filmet a magyar Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatta.

A Sapientia EMTE és a Dunatáj Alapítvány közreműködésével készült dokumentumfilm a 120 éves Teológiai Intézet múltját és jelenét mutatja be. A filmet a magyar Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatta. Producer: Buglya Sándor.

The downloadable booklet was prepared for the 120th anniversary of the Institute in 2015.

A KPTI 120 éves évfordulójára elkészített nyomtatvány elektronikus verziója betekintést nyújt az Intézet múltjába és jelenébe. A dokumentum pdf formátumban letölthető.

A könyvtár egyik legjelentősebb különgyűjteménye az 1601 előtti, nem magyar nyelvű és vonatkozású, külföldi nyomtatványok, az ún. antikvák gyűjteménye. Ennek katalógusa a könyvtár 120 éves jubileumára készült el. A katalógusban 141 nyomtatvány részletes leírása található. A feldolgozás kiterjed a példányok rövidített bibliográfiai leírása mellett az egyedi sajátosságainak, az egykori tulajdonosoknak, a kötéseknek és a kötetek jelenlegi állapotának, esetleges hiányainak bemutatására is.

A Protestáns Teológiai Intézet az erdélyi magyar református, unitárius és evangélikus egyházak lelkipásztorképző egyeteme. Az Intézet önálló jogi személy, a román oktatási rendszerben akkreditált státusszal rendelkező felsőoktatási intézmény.

Az európai felsőoktatási intézmények minőségét ellenőrző nemzetközi bizottság összefoglalójában pozitívan értékelte az elmúlt két látogatás eredményét.

Oldalak

Subscribe to Protestáns Teológiai Intézet