ösztöndíj

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázatot hirdet határon túli magyar hallgatók és vezetőtanáraik részére a Balassi Bálint-ösztöndíjprogram Márton Áron tehetséggondozó ösztöndíjban való részvételre. A pályázati anyag beküldési határideje: 2024. január 10., szerda déli 12.00 óra.

Pályázhat minden magyar fiatal, aki a tudomány elkötelezett művelője és belső késztetése van arra, hogy a Kárpát-medencében hasonló helyzetben tanuló, dolgozó kor- és szaktársait megismerje, velük kapcsolatokat építsen. Pályázati feltétel, hogy a 2023–2024-es tanév első félévétől a pályázó rendelkezzék egyetemi vagy főiskolai – ezen belül hallgatói (MA vagy PhD) jogviszonnyal.

A Gustav-Adolf-Werk egyházi szervezet hat ösztöndíjas helyet hirdetett meg a 2023-2024. szemeszterre. Jelentkezési határidő: 2023. február 28. Az ösztöndíj további részletei az alábbiakban olvashatók.

A Gustav-Adolf-Werk ösztöndíjat biztosít a KPTI hallgatóinak, hogy a Lipcsei vagy Heidelbergi Teológiai Fakultáson tanuljanak egy teljes akadémiai évet. Jelentkezési határidő: 2018. január 10.

A Gustav-Adolf-Werk ösztöndíjat biztosít a KPTI hallgatóinak, hogy a Lipcsei vagy Heidelbergi Teológiai Fakultáson tanuljanak egy teljes akadémiai évet. Jelentkezési határidő: 2017. január 31.

În cadrul ITP se acordă diverse tipuri de burse din fondurile proprii şi prin parteneriate internaţionale, din care amintim:

Erasmus- és Makovecz-ösztöndíjak

Az Erasmus- és Makovecz ösztöndíjakról részletes tájékoztatást találhat itt: https://mob.proteo.hu
Az Erasmus ösztöndíjak a tanulmányi időszakhoz kapcsolódnak. A hallgató nem szakítja meg aktuális tanulmányi folyamatait. A külföldi tanulmányút része az aktuális képzésnek. A felvett tárgyak elismertetésre kerülnek.

    1. Dispoziţii generale

  1. În vederea acordării burselor, la nivelul ITP funcţionează Comisia de atribuire a burselor.
  2. Componenţa Comisiei de atribuire a burselor: Rectorul, Decanul, un delegat al Consiliului Facultății şi un reprezentant al studenţilor.
  3. Studenţii ITP pot primi burse de performanţă, de merit, de studiu şi burse sociale.
  4. Bursele de performanţă, de merit şi de studiu se acordă studenţilor şi cursanţilor de la programele de masterat în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură.
Subscribe to ösztöndíj