A TDK rendezvény eredményei

A XXVII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia keretében az idén is a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet volt a gazdája a tehetséggondozási rendezvény protestáns teológiai szekciójának. A tudományos kutatói pálya iránt érdeklődő diákok éves rendezvényére idén nyolc hallgató jelentkezett, akik egy öttagú zsűri előtt számoltak be kutatási eredményeikről.


A XXVII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia keretében az idén is a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet volt a gazdája a tehetséggondozási rendezvény protestáns teológiai szekciójának. A tudományos kutatói pálya iránt érdeklődő diákok éves rendezvényére idén nyolc hallgató jelentkezett, akik egy öttagú zsűri előtt számoltak be kutatási eredményeikről. A nyolc hallgató közül hat a KPTI hallgatója, kettő pedig a BBTE Református Vallástanárképző Karának hallgatója volt. Egy-egy tudományos kutatási eredmény nyilvános bemutatására 25 percnyi idői keret állt rendelkezésre.

A korábbi évekhez képest az idei rendezvényen nemcsak a zsűri kérdései adtak lehetőséget arra, hogy a diákok szakmai rátermettségüket és az adott területen való jártasságukat bizonyítsák, hanem aktívan bekapcsolódott a közönség is, s több előadáshoz kapcsolódóan hangzottak el kérdések, megvitatandó felvetések. Bár az ETDK főszervezői által előzetesen megállapított időpont nem illeszkedett a legjobban a KPTI saját akadémiai programjához (a hallgatók pünkösdi legációs előkészületeinek idejére időzítették), ennek ellenére a jelenlevők mindenféle szempontból egy színvonalas rendezvényen vehettek részt.

Az esemény díjazottjai:

  • I. díj -- Nagy Eszter - MA 2 éves hallgató (KPTI)
  • II. díj (megosztva) -- Széles László (BA 2 évf.), Mátyás Emőke (BA 3. évf.) (KPTI)
  • III. díj (megosztva) -- Füstös Paul (MA 1. évf.), Pál Apolka (BA 1. évf.) (KPTI)
  • Különdíj -- Kányádi György (BA 1. évf.)

Az ETDK zsűrije:

  • Koppándi Botond Péter (elnök, KPTI)
  • Éles Éva (KPTI)
  • Lakatos Sándor (Berde Mózes Unitárius Gimnázium, Székelykeresztúr)
  • Lészai Lehel (BBTE)
  • Lukács Olga (BBTE)

Az esemény előkészületében Bíró Beatrix MA másodéves hallgató működött közre, aki a tehetségnap moderátora is volt.

A részt vevő hallgatóknak köszönjük az elvégzett lelkiismeretes munkát, a zsűritagoknak az alapos szakmai értékelést, a témavezető tanároknak a dolgozatok előkészítésében nyújtott segítséget, s a közönségnek az aktív részvételt! Gratulálunk a kiemelkedő eredményeket elért hallgatóknak!

Az esemény programja itt elérhető.

Támogató