Opt foști absolvenți ai Institutului Teologic Protestant (anul 2021) hirotoniți ca slujitori ai Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului

La 10 iunie 2022 a avut loc o adunare de hirotonire în districtul Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului, în Sânnicolau de Munte. Nouă vicari, printre care opt foști studenți ai Institutului Teologic Protestant, au depus jurămintele pastorale.


La 10 iunie 2022, în cadrul unei adunări de hirotonire în biserica reformată din Sânnicolau de Munte din Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului, nouă vicari au depus jurământul pastoral: Lídia Hajnal Gál, Krisztián Rudolf Gál, Brigitta Gombos, Gábor Gombos, Boglárka Magyar, Norbert Magyar, Gerda Georgina Mátyási, Máté Szegi și Dr. István Fazekas.

Opt dintre noii ordonați sunt absolvenți ai Institutului Teologic Protestant, în timp ce Dr. István Fazekas va sluji în Biserica Ardeleană din Budapesta. Dintre tinerii slujitori, trei sunt cupluri căsătorite care vor sluji biserica reformată din meleagurile Sălajului, prin Arad, până la Timișoara.

În predica sa, Jenő Rákosi, proropopul din Ier, a comparat ocazia festivă cu cucerirea Țării Sfânte de către Iosua: deși Iosua a îmbătrânit, mai erau încă multe de făcut (Ios 13,1.7.14). Putem fi recunoscători față de cei care ne-au precedat, iar acum în mod special față de episcopul demisionar István Csűry pentru activitatea sa din Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului. Acum, Dumnezeu așează noi lucrători pe teren pentru a realiza ceea ce încă trebuie făcut.

În discursul său de rămas bun bazat pe Efeseni 6,6, episcopul István Csűry i-a încurajat pe cei care intră în legăturile Bisericii să caute să se conformeze nu lumii și oamenilor, ci legii divine și conștiinței.

Máté Szegi, vorbind în numele celor hirotoniți, a cerut comunității pastorale să îi întâmpine ca colegi de slujire. Slujba festivă s-a încheiat cu o sesiune foto, după care adunarea și-a reluat sesiunea oficială (Fotografii de Ervin Rácz / refszatmar.eu)