Tabăra de preselecție 2022

Pentru candidați interesați de studiul teologiei reformate la ITP, examenul de admitere este precedat, în fiecare an, de o tabără de preselecție de două zile. În acest an, 17 studenți reformați au participat la tabără, cu jocuri și exerciții individuale și de grup pentru a se cunoaște mai bine între ei și pentru a se cunoaște pe ei înșiși.


Pentru candidați interesați de studiul teologiei reformate la ITP, examenul de admitere este precedat, în fiecare an, de o tabără de preselecție de două zile. În acest an, 17 studenți reformați au participat la tabără, cu jocuri și exerciții individuale și de grup pentru a se cunoaște mai bine între ei și pentru a se cunoaște pe ei înșiși. Sesiunile au fost conduse de preotul studenților Árpád Sógor și de reprezentanții studenților Hanna-Lilla Kovács, Paul-Gabriel Füstös și István Telegdi.

În prima zi, Vilmos József Kolumbán, rectorul Institutului, și preotul Árpád Sógor le-au urat bun venit participanților în tabără, iar apoi au ascultat cuvântul lui Dumnezeu prin interpretarea lui Paul-Gabriel Füstös, vicepreședintele asociației tinerilor ITP. Scurta interpretare a Scripturi a evidențiat caracteristicile slujirii pastorale pe baza Ezechiel 34:11-16, încurajându-l pe omul creștin să lucreze cu smerenie.

Acest moment a fost urmată de prezentarea tinerilor, care și-au putut arăta creativitatea și punctele forte în cadrul jocurilor de grup și al sarcinilor individuale.

Cea de-a doua zi a început cu un studiu biblic devoțional al lui István Telegdi, președintele studenților ITP, bazat pe Ioan 15,16. În mesajul său el a precizat că angajamentul nostru față de Hristos este precedat de alegerea lui de a ne alege pe fiecare dintre noi pentru a aduce roade și a sluji în rodnicie.

A urmat interviul de admitere în comisie, coordonat de Csaba Balogh, decanul ITP, și cu participarea Sándor Előd Ősz, cadrul didactic responsabil de viitorul grup de studenți ai anului I. Din partea eparhiilor susținătoare ale instituției, au fost prezenți Sándor Gáll, cancelarul consiliului de administrație al Eparhiei Reformate din Ardeal și Attila Kánya Zsolt, consilier al Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului, precum și doi membri ai consiliului studenților.

După-amiaza a continuat cu jocuri de dinamică de grup și spectacole individuale, în care tinerii și-au arătat talentele versatile.

Duminică candidații au participat la o slujbă religioasă în Biserica Reformată din Clujul de Jos.

Le urăm candidaților mult noroc și ca Dumnezeu să le binecuvânteze viața.

István Telegdi
președintele studenților