Am citit o carte bună... Discuții despre teologie contemporană (5). Focus: Vechiul Testament

Balogh Csaba, Bíró Beatrix: Am citit o carte bună... Discuții despre teologie contemporană (5). Focus: Vechiul Testament. Kolozsvár: Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet
Wednesday, 2021, Noiembrie 3 - 19:00

Cât de vechi este Vechiul Testament? Ce fel de instrumente și metode concrete ne stau la dispoziție pentru a stabili când a fost scris? Datorită numărului mic de dovezi clare, dispunem de un șir de teorii total diferite care încearcă să determine vârsta cărților Vechiului Testament. Această monografie de o amploare impresionantă sintetizează rezultatele cercetărilor recente în acest domeniu și, mai presus de toate, încearcă să găsească răspunsuri obiective cu privire la vârsta cărților Vechiului Testament. Autorii stabilesc noi standarde în studiul istoricității textelor biblice care, fără îndoială, merită toată atenția noastră.

Cartea lui Ron Hendel și Jan Joosten: How old is the Hebrew Bible? A Linguistic, Textual, and Historical Study (Yale University Press, 2019) este prezentată de Beatrix Bíró , studentă a Institutului Teologic Protestant.

Data și ora: 3 noiembrie 2021 -- miercuri, ora 19.00. Locație: Institutul Teologic Protestant - Sala 205.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mai multe informații despre această serie: Începând cu anul 2016, cu sprijinul Hilfswerk der Evangelischen Kirchen Schweiz (HEKS) și al unor altor organizații, depozitul de carte al bibliotecii Institutului Teologic se extinde în mod continuu cu cărți de referință de mare valoare, care prezintă principalele tendințe, teme și probleme ale teologiei contemporane. Dorim să dăm viață acestor cărți, să le aducem aproape de public prin discuții și dezbateri în cadrul ITP. În mod informal, la o ceașcă de ceai. Aceste evenimente sunt deschise tuturor celor interesați.

Pe parcursul anului universitar 2021-2022, această serie de evenimente va fi sprijinită de Programul național maghiar de îngrijirea talentelor. O versiune PDF a afișului evenimentului poate fi descărcată din bara laterală din dreapta.

Sponsor