Zoltán Adorjáni a primit Premiul Károli Gáspár

În data de 10 noiembrie 2022, la Budapesta, în Vila Ybl, a avut loc evenimentul festiv în cadrul căruia profesorul Institutului Teologic Protestant a fost onorat pentru activitatea sa în domeniul teologiei.


În cadrul ceremoniei anuale de decernare a premiilor, au fost onorați simultan Zoltán Adorjáni, profesor la Institutul Teologic Protestant din Cluj și István Bogárdi Szabó, episcop al Eparhiei Reformate de pe lângă Dunăre (Ungaria), profesor la Universitatea de Teologie Reformată Károli Gáspár. Prestigiosul premiu al statului maghiar a fost înmânat de Miklós Soltész, Secretar de Stat al Cultelor. Premiul Károli este acordat în principal pentru recunoașterea realizărilor în domeniul teologiei și literaturii ecleziastice.

Slujba bisericească și activitatea științifică academică ale lui Zoltán Adorjáni au fost lăudate de Sándor Előd Ősz, cadru didactic și discipol al onoratului profesor. În discursul său el a vorbit despre moștenirea familiei pastorale și despre slujirea pastorală a lui Zoltán Adorjáni și l-a lăudat pe profesorul, teologul și editorul de literatură bisericească transilvăneană.

La primirea premiului, Zoltán Adorjáni a subliniat că premiul îl consideră nu doar o onoare, ci și o surpriză. Mai ales datorită faptului că în spatele slujbei bisericești nu se află o ambiție personală, ci mai degrabă recunoașterea sarcinilor și îndatoririlor personale, primite de la Dumnezeu. În același timp, el și-a exprimat recunoștința față de părinții săi, slujitori ai bisericii, față de profesorii care l-au precedat în această călătorie, dar și față de familia sa, care au contribuit cu toții, în felul lor, ca el să-și îndeplinească mandatul.

Felicitări profesorului institutul nostru pentru acest prestigios premiu! Ne rugăm pentru binecuvântarea lui Dumnezeu ca, prin munca sa conștiincioasă să slujească cauza Bisericii lui Hristos printre noi cu sănătate și bucurie.

(Foto: Zoltán Molnár)