Corul mixt al PTI se pregătește pentru jubileul de 25 de ani

Corul a organizat o tabără de vară in Praid, cu un program intensiv de exerciții dar și bună dispoziție pentru pentru a se pregăti la acest eveniment important.


Corul mixt al Institutului Teologic Protestant (ITP) a organizat în perioada 31.08.2015-4.09.2015 o tabără de studiu de cinci zile în „Centrul Reformat de Conferințe Urbán Andor” din Praid. Tabăra a avut ca scop studierea programului unui concert de aniversare a 25 de ani de la fondarea corului mixt, precum studierea programului coral al slujbei religioase „Crossover” ce va avea loc la 31. octombrie 2015. în biserica evangelică- lutherană din Cluj-Napoca. Zilele petrecute în tabără s-au dovedit a fi eficiente. În 6-8 ore de probă de cor pe zi (4-5 ore probe pe voci, 2-3 ore probe generale) am reușit să însușim programul concertului aniversar, precum și o bună parte a programului coral al slujbei „Crossover”.

În tabără au participat 19 persoane, 17 coriști dintre membrii corului (16 studenți ai ITP, o studentă de la Universitatea Babeș-Bolyai), dirijorul corului, și un profesor însoţitor, Brian Johnston. Cheltuielile taberei au fost finanțate de către Fundația Communitas, de Eparhia Reformată din Ardeal, Eparhia Reformată pe lângă Piatra Craiului, Episcopia Unitariană din Cluj Napoca, precum Episcopia Evangelică-Lutherană din România. Biserica Presbiteriana din Canada a sprijinit pregâtirea corului pentru concert prin profesorul Brian Johnston din Canada.

Probele corale au început deja din prima zi a taberei, după prezentare programului taberei, și după distribuire camerelor. Fiecare zi am început și am terminat cu o rugăciune ţinută de dirijorul taberei sau de unii studenţi. În pauze am avut ocazia să ne odihnim într-un mediu armonios (pădure, pârâu în incinta curţii), iar într-o după amiază am profitat de ştrandul sărat din Praid.