jubileu de 120 de ani

A Sapientia EMTE és a Dunatáj Alapítvány közreműködésével készült dokumentumfilm a 120 éves Teológiai Intézet múltját és jelenét mutatja be. A filmet a magyar Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatta.

A felvételeket Szűcs András készítette.

A teológia nem szigetelődhet el, hanem be kell kapcsolódni a tudományos világ vérkeringésébe. A lelkészképző intézetnek ott a helye, ahol Erdély tudományegyeteme is működik.

Theology should not be isolated but must be connected to the blodstream of the scientific world. Theological faculty must have its place where the university of Transylvania is established.

Teologia nu poate să fie izolată, ci trebuie conectată la fluxul sanguin al lumii științifice. Facultatea de Teologie trebuie să aibă locul ei în locul unde s-a stabilit și Universitatea Transilvaniei.

120 évvel ezelőtt az erdélyi lelkészképzés Nagyenyedről átkerült Kolozsvárra. Ezt ünnepli az Intézet egy tudományos szimpózium keretében 2015. október 14-én.

Az Intézet 120 éves jubileumával egybekötött ünnepségen jelen lesz Kovács László Attila, a vegyeskar alapító karnagya.

Corul a organizat o tabără de vară in Praid, cu un program intensiv de exerciții dar și bună dispoziție pentru pentru a se pregăti la acest eveniment important.

The choir participated in an intensive summer camp in the Andor Urbán Conference Center of Parajd (Praid). The concert program took form amidst intensive training and pleasant mood.

A vegyeskar a parajdi Urbán Andor Konferenciaközpontban szervezte idei sikeres táborát. Intenzív próbákkal és kellemes hangulatban készült el a jubileumi hangverseny műsora.

Subscribe to jubileu de 120 de ani