Tavaszy-napok

„Íme, ismételten igaz: A tavasz jött a parttalan időben…” – s hozzátehetjük, a Kolozsvári Tavaszy-napok pedig a – már harmadik éve – megszokott időben. Idén március 20-21-én pezsdítette fel a lassan hagyománnyá váló konferencia a Kolozsvár központjában álló, és két napra a református rendszeres teológia centrumává is váló Teológiai Intézet és az itt egybegyűltek életét. A megérkezés, a baráti üdvözlések, a segítőkész teológusok mosolya a díszterem befogadásra tárt ajtói előtt számos résztvevőnek a hazaérkezés benyomását keltette.

2024. március 20-21. között a KPTI Rendszeres Teológia tanszéke megszervezi a III. Tavaszy-napok konferenciát. A rendezvény keretében az előadások mellett külön figyelmet kap a protestáns és római katolikus egyházak által aláírt Közös nyilatkozat a megigazulásról (2017).

A kötet a II. Tavaszy-napok előadásait tartalmazza, számszerint huszonegyet, széles skálájú tematikai sokszínűségben.

Ha március, akkor Tavaszy-napok a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben. Igaz, még csak második születésnapját ünnepelte a 135 éve született filozófus-teológus nevét viselő rendszeres teológiai konferencia, mégis úgy tűnhetett, mintha egy jól bejáratott gyorsvonatra ülve, már-már az időutazás határát súrolva barangoltunk volna ismert – és főként ismeretlen – tájakon.

Dacă este martie, atunci Zilele Tavaszy (Zilele Primăverii) la Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca. Este adevărat, era doar a doua aniversare a unei conferințe teologice care poartă numele filosofului-teolog născut acum 135 de ani, dar parcă am fost într-un tren expres bine călătorit, aproape la limita călătoriei în timp, rătăcind prin peisaje familiare - și mai ales necunoscute.

Pages

Subscribe to Tavaszy-napok